De Nacht van de Noordkade nodigt weer uit

Op vrijdag 27 januari 2023 vindt de zesde editie plaats van de Nacht van de Noordkade! Een groots indoorfestival voor jong en oud met muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, exposities, demonstraties en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Je vindt het allemaal op alle locaties van het complex aan de Verlengde Noordkade in Veghel – Meierijstad. Dat wil je niet missen. Je bent welkom tot diep na middernacht om erbij te zijn. De toegang tot het evenement is gratis. Save de date!

Het aanbod is breed en de keuze is reuze! Iedereen op de Noordkade zet dan ook z’n beste beentje voor om er voor bezoekers weer een onvergetelijk avond/nacht van te maken. Het programma is te uitgebreid om even op te sommen, daarom verschijnt er al voor Kerstmis een flyer waarin het volledige programma met timetable en plattegrond is opgenomen. Deze is ook terug te vinden op verschillende websites van partijen op de Noordkade. Het is natuurlijk wel goed om wat highlighs te noemen die zonder meer de moeite van een bezoekje waard zijn.

Sterren
Zo is er weer een nieuwe editie van ‘Sterren op het Doek’ waarbij een speciale gast uit onze gemeente wordt geportretteerd door enkele talentvolle amateurkunstenaars. Wie die gast is houden we nog even geheim. Nieuw item tijdens deze Nacht van de Noordkade is ‘Woorden met Akkoorden’. Daarbij zijn in het nieuwe Koekbouw Café optredens te zien en te horen met een bijzondere combinatie van muziek, poëzie en woordkunst. Belangstellenden kunnen in de buurt ook een kijkje nemen in de NPF-toren om de locatie voor The Chocolate Factory, die volgend jaar start, te zien en te beleven.

Speciale foto-shoot
De winkels in De Proeffabriek zijn gezellig lang open tot 22.00 uur en natuurlijk kun je bij de horecazaken op de Noordkade terecht voor bites and drinks. Daarbij kun je bijvoorbeeld bij restaurant Wittern genieten van muziek door J4 Jazz en bij de Afzakkerij van de rock-‘n’-roll band Juicy Lucy. Maar ook in de Malerij klinkt muziek en wel door verschillende bands van Pop & Co. En als je daar dan toch bent, kun je jezelf in speciale outfit laten fotograferen bij ‘Be real in Vinyl’ in een levensgrote platenhoes, of jezelf in de fotostudio bij een ‘live fotoshoot’ als model op de gevoelige plaat laten vastleggen door een topfotograaf.

Feest
Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, presenteert in het Magazijn cabaret van Blauwe Vinkjes (vrij toegankelijk) en in de grote zaal  een komische voorstelling van Släpstick (€ 10) (voorheen Wereldband) in de vorm van een feest in de stijl van de jaren ’20. Mocht je zelf eerst nog wat energie kwijt willen raken dan kun je die avond bij ClubPT een uur flink bewegen op de muziek van een echte DJ. Zoals al gezegd, de Nacht van de Noordkade biedt teveel om op te noemen, houd het complete programma dat deze week verschijnt in de gaten.