Cultuur Haven Veghel is sinds 2014 gevestigd op- en verbonden aan de Noordkade in Veghel, een industriële locatie met een rijke historie. Vanaf 1915 verrezen daar de gebouwen van de Coöperatieve Handelsvereniging (CHV), ooit de grootste mengvoederfabriek van Europa. Die gebouwen zijn nu monumentaal en hun industriële functie is verdwenen, maar de industriële sfeer is in de herbestemming intact gebleven. Bedrijven en organisaties die een duidelijke link hebben met food, cultuur of evenementen hebben een plek gekregen op het terrein.

Cultuur Haven Veghel bestaat uit een B.V. en een stichting, elk met een eigen doelstelling. De stichting heeft geen winstoogmerk en heeft als doel om sociaal-culturele activiteiten op de Noordkade te faciliteren. Denk daarbij aan oefen- en repetitieruimten voor toneel-, dans- en muziekgezelschappen of ruimten met een andere sociaal-culturele bestemming.

De B.V. heeft als doel om ruimten succesvol en winstgevend te exploiteren middels horeca en evenementen. De activiteiten van de B.V. handelend onder de firmanaam Krachtvoer Events Noordkade dragen financieel bij aan de activiteiten van de stichting.

Meer weten over sociaal-culturele activiteiten en mogelijkheden op de Noordkade in Veghel? Stuur een e-mail naar hella@cultuurhavenveghel.nl of bel met 0413 782 000

Meer weten over commerciële verhuur van locaties en de verzorging van evenementen op de Noordkade in Veghel, ga naar krachtvoerevents.nl